У Криму ніколи ще не бачили такого представництва іменитих російських спортсменів, як в останні дні. Причому всі вони — світові зірки. Йдеться про Анатолія Карпова, В’ячеслава Фетисова, Марата Сафіна, а також про таких у буквальному значенні важковаговиках, як Олександр Карелін та Микола Валуєв. Усі вони тією чи іншою мірою несуть у маси державну політику Росії, проводячи зустрічі з громадськістю, спортсменами, виступаючи на прес-конференціях, обіцяючи всілякі блага.

Складно спрогнозувати ситуацію після 16 березня (саме на цю дату влада Криму призначила референдум про статус півострова), але пересічні громадяни вже відчувають не просто тривогу. Приміром, 13 березня у Сімферополі всі основні банки були буквально в облозі: біля банкоматів «Приватбанку» й «Ощадбанку» вишикувалися величезні черги.

Кримчани просто стривожені політичними подіями, що тут відбуваються.

«Сьогодні повідомили, що в банках дозволяють знімати не більш я 300 гривень на день, хоча ще вчора казали, що можна 1,5 тисячі. А що буде післязавтра?» — обурюються люди в чергах.

Кримська влада запевняє, що це, мовляв, провокація напередодні референдуму й уводити обмеження на видачу наявних коштів комерційними банками має право лише НБУ як регулятор банківського сектору. Також вона зазначає, що дефіциту наявних коштів в автономії нині немає. Та люди цьому не вірять, а черги до банків та банкоматів збільшуються.

Сімферополь.

На знімку: ситуація біля відділень «Ощадбанку» і «Приватбанку» у Сімферополі.

Фото автора.