Надворі літо і в дорожників кипить робота. Тим паче що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 червня 2016 року Тернопілля отримає для цього з державного бюджету 129,6 мільйона гривень (за умови 10-відсоткового співфінансування робіт з місцевих бюджетів).

 

На разі на Тернопільщині ремонтують дорогу Гримайлів -- Сатанів. Ямковий ремонт дорожнього покриття проводять працівники Чортківського райавтодору та Гусятинського дорожньо-ремонтного пункту. Роботи вже виконано на 80 відсотків. До їх завершення на відрізку Гримайлів -- Сатанів потрібно ще зо три тижні.

 

Відремонтовано й автошлях Зборів -- Козова. Дорога, яка сполучає два районні центри, проходить через сім населених пунктів, була збудована, як і більшість доріг Тернопільщини, ще на початку 70-х років і розрахована на незначні навантаження. Її періодично ремонтували. Користувалися автошляхом переважно місцеві жителі, а тому сильної зношеності дорожнього покриття не було. Однак останніми роками ситуація кардинально змінилася через великовагові вантажівки, що почали курсувати цим шляхом. У результаті дорогу державного значення Зборів -- Козова вперше за десять років тотального знищення відремонтовано.

 

Галина МИКОЛИН.

 

Тернопільська область.

 

Голос України