У суботу Луцьк відзначив День міста. Одним із найбільш колоритних дійств став фестиваль середньовічного духу «Князівський банкет». Жителі і гості обласного центру мали змогу спостерігати за ходою його учасників у вбранні ХІV—XVІІ століть (на знімку) вулицями Братський міст і Кафедральною, стати свідками лицарського турніру на Замковій площі. Під мурами древньої фортеці продавали також питні меди, смачні страви старовинної волинської кухні. Того ж дня в Луцькому замку пройшов фестиваль дзвонового мистецтва «Благовіст Волині», а ввечері за його мурами відбувся прийом міським головою гостей свята з міст-побратимів Луцька, а також відомих людей краю.

 

 

Протягом дня в обласному центрі проходив творчий звіт художніх колективів «Слався, мій Луцьку, в віках», а на стадіонах і вулицях провели численні спортивні змагання. На Театральному майдані вручили державні нагороди і відзнаки учасникам АТО, а також відзнаку «Почесний громадянин міста Луцька». Ним став відомий в області скульптор Микола Головань. До речі, будинок цього митця на березі річки Стир входить у ТОП-5 найдивовижніших споруд України.


А в неділю в Луцьку урочисто відкрито ХІV фестиваль «Поліське літо з фольклором». Традиційно місцем першого виступу колективів став замок Любарта. Подивитися на це мальовниче дійство сюди прийшли понад тисячу лучан. Глядачі гаряче аплодували колективам з Ізраїлю, Кіпру, Польщі, Грузії та інших країн.

Волинська область.


Фото автора.