Літо подарувало місту над Стиром прекрасну погожу днину, тож урочисті заходи відбулися в Луцьку 24 серпня на Театральному майдані. Кращим волинянам вручали державні нагороди і відзнаки. Потім відбувся великий святковий концерт.

 

Ще одним місцем масових гулянь традиційно став Центральний парк культури та відпочинку імені Лесі Українки. Там виступали музичні гурти і виконавці, проводилися конкурси, дитячі розваги.

 

А ввечері на стадіоні "Авангард" відбулося урочисте закриття ХIV Міжнародного фестивалю "Поліське літо з фольклором". Заключним акордом цього феєричного дійства став гопак, який танцювали разом представники усіх колективів, а також виконана усіма учасниками фестивалю пісня "Волинь моя" -- своєрідний гімн поліського краю.

 

Ще одна подія сталася в обласному центрі напередодні: в місті знову встановили пам'ятник відомому співаку Андрію Кузьменку (Скрябіну) (на знімку). Попередній за вимогою матері співака Ольги Кузьменко був демонтований, оскільки на її думку (і лучан теж) син на ньому не був схожим на себе. Цього разу, судячи з великої кількості охочих сфотографуватися біля Кузьми, пам'ятник припав до вподоби шанувальникам співака.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

Фото автора.

 

Волинська область.

 

Голос України