Трьох працівників поліції, яких підозрюють у причетності до вбивства жителя Кривого Озера, заарештовано за рішенням Центрального районного суду м. Миколаєва. Одному з них інкримінують умисне вбивство.


Олександр Цукерман загинув у ніч на 25 серпня під час затримання правоохоронцями. За версією місцевих жителів і родичів загиблого, трагедія сталася вночі. Мовляв, між чоловіком і дружиною відбулася сімейна сварка.

Після цього Олександр вийшов з дому і ліг спати в автомобілі. А перед цим жінка викликала поліцію. На місце події приїхали вартові порядку, які зайшли у двір і витягли чоловіка з машини. На руки йому наділи кайданки.

Люди стверджують: працівники поліції почали бити Олександра просто на очах у дружини, його матері та двох дітей, а потім здійснили декілька пострілів.


Новина одразу розлетілася селом. Люди заблокували місце події і не давали правоохоронцям забрати тіло, доки не приїдуть ЗМІ. Пікетували і сам райвідділ. Обурений натовп навіть пішов на штурм будівлі. Через декілька годин протистояння на підмогу місцевим вартовим порядку прибули правоохоронці з Миколаєва. На щастя, людей вдалося заспокоїти.


У прес-службі ГУ НП Миколаївської області описали ситуацію зі смертю затриманого дещо по-іншому.


«Приблизно о 3.00 24 серпня до правоохоронців звернувся 46-річний таксист із заявою про те, що його побив 32-річний чоловік, відібравши його особисті речі і гроші. Майже одночасно надійшло повідомлення по телефону про те, що той само порушник за місцем проживання хуліганить. З огляду на ступінь суспільної небезпеки і з метою забезпечення громадської безпеки, поліцейські застосували заходи фізичного впливу та кайданки.

Чоловікові, який продовжував чинити опір, в якийсь момент стало зле. Правоохоронці викликали карету швидкої медичної допомоги, але медики вже констатували смерть домовласника, — повідомили там.


Що відбулося у той трагічний день нині достеменно невідомо. Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе одразу прибула до Кривого Озера, щоб змінити керівництво місцевої поліції. Вона висловила співчуття рідним загиблого і заявила, що всі причетні до скоєння злочину будуть покарані.


«Поки що ми очікуємо на результати службового розслідування. Я ухвалила рішення про розформування відділка поліції Кривого Озера. Покарати винних — спільна позиція Нацполіції, Генпрокуратури та Міністерства внутрішніх справ України. Ніхто не покриватиме злочинців», — заявила вона.


Як повідомили днями в прокуратурі Миколаївської області, судмедекспертиза виявила на тілі Олександра Цукермана чотири кульові поранення, випущені з травматичного пістолета системи Флобера впритул. Деякі з цих влучань були смертельними. Підтвердив учора цю інформацію і Генеральний Прокурор України Юрій Луценко. Він повідомив, що чоловіка били і стріляли вже після того, як йому наділи кайданки.


Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков переконує: принцип кругової поруки у Національній поліції вже не діє, тож поліцейські не уникнуть відповідальності за загибель місцевого жителя. «Обставини смерті чоловіка будуть максимально швидко розслідувані спільними зусиллями фахівців Генпрокуратури та внутрішньої безпеки Нацполіції. Окремо вивчається питання можливого спотворення інформації щодо подій тієї ночі деякими співробітниками відомства. У разі підтвердження підозр — санкції будуть так само безкомпромісними», — зазначив він.