Луганська обласна бібліотека імені Максима Горького долучилася до святкування 25-ї річниці Дня Незалежності України. Працівники бібліотеки організували активні культурні заходи відразу у двох містах — Старобільську та Сєверодонецьку.

 

 

Було організовано майданчик проекту «Відкрита бібліотека», ідейним натхненником якого став фестиваль «З країни в Україну». Кожен мав змогу отримати книгу на свій смак (на знімку).


Бібліотекарі поділилися власними спостереженнями про вподобання читачів у двох містах. У Старобільську здебільшого цікавилися біографічною літературою та книгами з рукоділля. Сєверодонецькі читачі віддали перевагу художній літературі, цікавилися сучасними новинками. До спільних уподобань потрапили книги з історії.


Не менш цікавим та пізнавальним виявився бібліоквест «Відкрий Україну через бібліотеку» у Старобільську, присвячений Дню Незалежності України та 330-річчю міста. Цей захід зібрав чимало ініціативної молоді. Учасники, розділені на команди, відвідували різні локації та відповідали на запитання про історичний розвиток бібліотек в Україні та Старобільську. Учасників і переможців нагородили грамотами, солодкими призами та книгами.


— Задум бібліоквесту дуже цікавий. Поєднуються фізичні і розумові вправи. По-перше, ми добре розім’яли свій мозок, по-друге, дізналися багато цікавого. Такі заходи слід проводити частіше, розширювати тематику до різних свят. Це дуже пізнавально, — поділилася студентка Євгенія.


У Сєверодонецьку захід «Відкрий Україну через бібліотеку» провели в дещо інакшій формі. Це була міні-вікторина з розгадування патріотичного кросворда. Учасники, які впоралися із завданням, отримали подарунки.


Прес-центр ЛОУНБ імені Максима Горького.


Фото надане прес-центром.