Комітет Верховної Ради України з питань бюджету затвердив перелік об’єктів і заходів у Луганській області, фінансування яких здійснюватиметься за рахунок нерозподілених коштів населених пунктів на непідконтрольній уряду території. Загалом Луганщині виділяють 1 млрд. 29 млн. грн. Найбільша сума — охороні здоров’я — понад 520 млн. грн., для підтримки транспортної інфраструктури визначено більш як 271 млн. грн., водопостачання отримає понад 68 млн. грн., освіта — 62 млн. грн.


Ведучи мову про використання нерозподілених коштів з непідконтрольної уряду території, Президент України Петро Порошенко зазначив, що на Луганщині планують привести в робочий стан 60 кілометрів доріг, здійснити проектування, ремонт і відновлення шести зруйнованих мостів. Також передбачено кошти на поновлення роботи обласного українського музично-драматичного театру.


«Усі кошти, зібрані й спрямовані на Донбас, контролюватимуться, і контролюватиметься ефективність інвестиції кожної копійки із цієї суми. Буде застосована система державних електронних закупівель Prozorro», — попередив Порошенко. Він висловив упевненість, що Луганщина продемонструє нові підходи по термінах і ефективності використання цих коштів.


Луганська область.