Під час відзначення 1132-річчя з часу заснування Житомира в місті відкрито виставку, присвячену учасникам бойових дій в АТО. В експозиції -- фотознімки, військове обладнання. А в кімнаті пам'яті -- особисті речі, оригінали нагород та амуніція 39 житомирян, які загинули у боях. Відвідувачам виставки "Обійми війни" демонстрували десятихвилинні відеопортрети "Обличчя героїв". А майдан Сергія Корольова перетворився на виставку зразків військової техніки.

 

Відбулося також нагородження переможців конкурсу "Гордість міста", яке почалося з показу вітального ролика від військовослужбовців зі сходу. Нинішні події наклали свій відбиток на те, яким цього разу був вибір номінацій: "Герой АТО", "Лікар -- герой", "Найвідданіший волонтер", "Кращий представник благодійних фондів" та "Кращий представник громадських організацій".

 

До Дня міста було приурочено й II Всеукраїнський фестиваль військових духових оркестрів "Ми єдині!" Також відбулися концерт патріотичної пісні, напівмарафон, в якому взяв участь міський голова Сергій СУХОМЛИН.

 

Оксана ЛУК'ЯНЕНКО.

 

Житомир.

 

Голос України