При Млинівській райдержадміністрації, що на Рівненщині, створено громадський комітет з питань соціально-культурних та зовнішньоекономічних зв’язків із містами-побратимами Млинова та інших населених пунктів району.

Органи місцевого самоврядування мають активізувати процес налагодження таких зв’язків з територіальними громадами міст і сіл Польщі та інших держав, укласти з ними угоди про культурне та економічне співробітництво.


До речі, з поляками млинівчанам буде простіше, адже кілька років тому вони налагодили тісні партнерські відносини з громадою міста Нови Двур Мазовєцкі. Однак останнім часом дружні відносини пригасли, тому їм мають дати друге дихання. Крім того, районна влада прагне щирого побратимського діалогу з жителями населених пунктів Республіки Білорусь. Власне, крім культурних та історичних параметрів співробітництва, млинівчани хотіли б налагодити тісну співпрацю з білоруськими медиками, які мають успішний досвід лікування онкозахворювань. Також Млинівський район хоче дружити з жителями міста на сході України. Насамперед для того, щоб допомогти з постачанням продукції сільського господарства. Адже в нашому районі успішно господарюють кілька потужних агроформувань.

Млинів Рівненської області.