ПОСТАНОВА
Верховної Ради України

 


Верховна Рада України постановляє:


1. Провести 27 вересня 2016 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентські слухання на тему: «75-ті роковини трагедії Бабиного Яру: уроки історії та сучасність».


2. Кабінету Міністрів України до 20 вересня 2016 року підготувати і подати до Верховної Ради України інформаційно-аналітичні матеріали з питання парламентських слухань, тиражовані для народних депутатів України, відповідні пропозиції до рекомендацій парламентських слухань та визначити доповідача із зазначеного питання.


3. Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин здійснити необхідні заходи щодо організаційного та методичного забезпечення проведення парламентських слухань та внести проект їх рекомендацій.


4. Запросити для участі в парламентських слуханнях представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, Українського інституту національної пам’яті, наукових установ, а також посольств Держави Ізраїль та Федеративної Республіки Німеччина в Україні.


5. Національній телекомпанії України та Національній радіокомпанії України за участю Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України забезпечити в установленому порядку трансляцію парламентських слухань на Першому загальнонаціональному каналі Національної телекомпанії України та Першому загальнонаціональному каналі Національної радіокомпанії України.


6. Управлінню справами Апарату Верховної Ради України забезпечити фінансування витрат, необхідних для організації і проведення зазначених парламентських слухань, стенографування та видання їх матеріалів Видавництвом Верховної Ради України.


7. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.


Голова Верховної Ради України А. ПАРУБІЙ.


м. Київ, 6 вересня 2016 року.
№ 1483-VІІІ.