Понад сто робіт вишивки представили майстри Вінниччини на восьмому обласному фестивалі «Мамину сорочку пригорну до серця», що традиційно відбувся в селі Клембівка Ямпільського району.
Журі та відвідувачі оцінювали вишиті рушники, серветки, скатертини, а найбільше — сорочки і сукні умільців подільського краю — заслуженого майстра народної творчості Марії Савчинської, художниці Тетяни Дєдової, художників і вишивальників Віктора та Євдокії Крижанівських.
— Про наше село кажуть, що дівчатка тут народжуються з голкою в руках, — наголосила сільський голова Клембівки Валентина Зарічна. — У нас не знайдете оселі, де б хтось не вишивав. Ця традиція з давніх часів: ще на початку минулого століття тут була створена артіль вишивальниць «Жіноча праця», потім на її базі відкрили фабрику художньої вишивки «Вінничанка».
У Клембівці згадують випадок, коли в село приїжджав Михайло Коцюбинський, щоб вибрати для себе вишиту сорочку. Кажуть, примірявши її, мовив: «Я ніби помолодшав у такому вбранні...».
Серед почесних гостей цьогорічного свята були представники обласної та районної влади, громадських організацій. Кращих майстрів удостоїли відзнак. Подяки отримали і засновники фестивалю — колишній сільський голова Микола Коржук, колишній заступник голови Ямпільської райдержадміністрації Мирослава Марченко.

Вінницька область.