Народні пісні... Хто їх не слухав чи не співав? Століттями лунають вони в Україні, чаруючи мелодійністю, красою, душевністю.

Не уявляють свого життя без пісень і учасники художньої самодіяльності села Лука, що на півдні Київщини, Наталія Баліцька, Любов Безух, Юрій Бабич (на знімку). Талановиті й креативні вони є учасниками фольклорного вокального ансамблю «Любисток» при сільському Будинку культури.
За плечима у кожного не один десяток років нелегкої праці, своя доля, свої радощі та прикрощі. Об’єднало спільне захоплення — любов до українських пісень, яких у репертуарі тріо найбільше.
— Я співаю змалечку. Це передалося від батьків, які були закохані в народну пісню. Коли в селі з’явився ансамбль «Любисток», одразу стала його учасницею, — ділиться Наталія Володимирівна.
Своєрідною традицією для колективу стали виступи перед односельцями з нагоди Міжнародного жіночого дня, Дня Перемоги, свята Івана Купала. Дарувало лучанське тріо піднесений настрій землякам і під час святкування Дня Незалежності України й свята урожаю. Виступали і в сусідньому селі Бране Поле, і на головній сцені Таращанського району...

Ярослав ЯЦЕВСЬКИЙ, «ЮН-ПРЕС».

Тараща 
Київської області.

Фото автора.