У селі Шепилове, що на Кіровоградщині, у приміщенні місцевої середньої школи відкрили новий дитячий садок. Заклад відвідують 25 вихованців.

 

"На території села дитсадок не функціонує вже більше 15 років, -- розповідає завідувач філії "НВК "Голованівська загальноосвітня школа І--ІІІ ступенів ім. Т. Г. Шевченка -- гімназія" Шепилівська загальноосвітня школа-дошкільний навчальний заклад" Галина СИГЛЯК. -- Його будівля зруйнована". Тож з'явилася ідея створити ДНЗ у приміщенні школи, де є вільні кімнати. "Нашу ініціативу підтримав голова РДА Олег ГОЛІМБІЄВСЬКИЙ. Більше того, пообіцяв, що садок працюватиме вже в новому навчальному році. Так і сталося, -- продовжує Галина Сигляк. -- Ремонтні роботи і придбання меблів профінансували Шепилівська сільрада та районний бюджет. Батьки теж не стояли осторонь. На зібрані кошти власноруч зробили косметичний ремонт. Неабияку підтримку надав і начальник відділу освіти РДА Сергій ТУЗ".

 

День відкритих дверей в ДНЗ відбувся 16 вересня: учні місцевої школи та вихованці дитсадка організували справжнє свято і навіть виставку квітів. На нього приїхали з подарунками й ті, хто був безпосередньо причетний до створення дитячого закладу: заступник голови Голованівської РДА Ольга БУГАЄНКО та голова Голованівської райради Богдан КУЧМІЙ. Привітав дітей і постійний місцевий благодійник Василь КОНЯКІН, який подарував їм іграшки.

 

Ольга КЛИМЕНКО.

Фото автора.

 

Кіровоградська область.

 

Голос України