У селі Шепилове, що на Кіровоградщині, у приміщенні місцевої середньої школи відкрили новий дитячий садок. Заклад відвідують 25 вихованців.

— На території села дитсадок не функціонує вже понад 15 років, — розповідає завідувач філії НВК «Голованівська загальноосвітня школа І—ІІІ ступенів ім. Т. Г. Шевченка — гімназія» Шепилівська загальноосвітня школа — дошкільний навчальний заклад Галина Сигляк. — Його будівля зруйнована.
Тож з’явилася ідея створити ДНЗ у приміщенні школи, де є вільні кімнати.
— Нашу ініціативу підтримав голова РДА Олег Голімбієвський. Понад те, пообіцяв, що садок працюватиме вже в новому навчальному році. Так і сталося, — продовжує Галина Сигляк. — Ремонтні роботи і придбання меблів профінансували Шепилівська сільрада та районний бюджет. Батьки теж не стояли осторонь. На зібрані кошти власноруч зробили косметичний ремонт. Неабияку підтримку надав і начальник відділу освіти РДА Сергій Туз.
День відкритих дверей у ДНЗ відбувся 16 вересня: учні місцевої школи та вихованці дитсадка організували справжнє свято і навіть виставку квітів. Сюди приїхали з подарунками й ті, хто був безпосередньо причетний до створення дитячого закладу: заступник голови Голованівської РДА Ольга Бугаєнко та голова Голованівської райради Богдан Кучмій. Привітав дітей і місцевий благодійник Василь Конякін, який подарував їм іграшки.

Кіровоградська область.

Фото автора.