Наступного року зовнішнє незалежне оцінювання з восьми дисциплін (зокрема, з української мови й літератури та історії) відбудеться за оновленими програмами. Про це під час учорашньої прес-конференції повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій. Тестування з іноземної мови відбудеться за програмою, які діяла в попередні роки.

 

Реєстрація для проходження незалежного зовнішнього оцінювання розпочнеться 6 лютого і завершиться 31 травня. Як і раніше, з окремих предметів ЗНО буде поєднане з державною підсумковою атестацією (ДПА) у школі.

«ДПА передбачає обов’язкове проходження оцінювання з трьох предметів», — уточнив Вадим Карандій. Усі абітурієнти складатимуть, по-перше, українську мову, по-друге — математику або історію, на розсуд випускника.

Третій предмет вступники обиратимуть за власним бажанням із великого переліку решти дисциплін.


Незалежне оцінювання відбудеться у дві сесії. Зміниться календарний план проведення ЗНО: цього року основна сесія стартувала 5 травня — з іспиту з української мови й літератури, а наступного розпочнеться 23 травня, тож потенційні першокурсники матимуть більше часу на підготовку. Результати додаткової сесії ЗНО оголосять до 15 липня, адже цього дня має стартувати вступна кампанія у вишах.

Вл. інф.