«Голос України» вже протягом кількох місяців веде тему незадовільного стану доріг, зокрема в Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій областях.

2 вересня офіційний сайт Служби автомобільних доріг Кіровоградської області повідомив про звільнення керівника служби Сергія Поліщука: «Нове покриття дороги державного значення М-12 Стрий—Тернопіль—Кропивницький—Знам’янка, на якій виконувався як поточний дрібний, так і поточний середній ремонт, потріскалося та пішло хвилями. Окрім цього, працівники ДП «Дорцентр» під час планової перевірки якості виконаних робіт виявили руйнування кромки, вибоїни, узбіччя також досі належним чином не облаштовані. У зв’язку з цим керівника Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області було звільнено за грубі порушення професійних обов’язків».
А вже 20 вересня потужна урядова делегація вивчала стан доріг у трьох областях: Черкаській, Полтавській, Кіровоградській.
Урядовий сайт повідомив, що було ознайомлено «із перебігом проведення ремонтів ділянок Н-16 Золотоноша—Черкаси—Сміла—Умань, 
М-04 Знам’янка—Луганськ—Ізварине та М-22 Полтава—Олександрія».
Далі на сайті Кабміну йдеться: «Голови обласних державних адміністрацій відзначили: обсяги коштів, що виділяються на реконструкцію доріг, зросли в декілька разів порівняно з минулими роками».
У свою чергу Володимир Гройсман зауважив, що за кілька місяців уряду вдалося привести до здатності працювати систему ремонтування і будівництва доріг у країні».
Те, що приділено належну увагу стану доріг, безперечно, факт позитивний. Однак місцеві журналісти наголошують: по-перше, чомусь їх не запросили на висвітлення події; по-друге, очевидно, це пов’язано з тим, що далеко не така вже й оптимістична ситуація з ремонтом доріг. Зокрема, й на згаданій М-12.
Бажано, на перспективу, такі потужні і вкрай необхідні контрольні урядові візити здійснювати за широкої участі ЗМІ.

Кіровоградська область.