На Львівщині у селі Бишків Жовківського району відкрили сімейну ферму. Міні-господарство створили у рамках проекту уряду Канади «Розвиток молочного бізнесу в Україні», який реалізовує Львівська аграрна дорадча служба.


Участь у заході взяли представники влади, партнери проекту та власники ферми — Галина та Микола Губки.


Очільник Львівщини Олег Синютка зазначив, що сучасна модель господарювання на такій фермі здатна забезпечити виробництво якісної сировини, за яку можна отримати справедливу ціну. «Добробут родин — це запорука добробуту та розвитку громад. Ми показуємо, що сьогодні на Львівщині, займаючись домашнім господарством, можна заробляти добрі гроші. Цей проект дуже важливий, бо сприяє підвищенню прибутків фермерів і може навчити інших селян розширити свої господарства», — сказав О. Синютка (на знімку).

 


Сім’я господарів утримує шість корів, п’ять свиней та двох коней. Завдяки реалізації канадської програми на фермі значно покращилися умови утримання тварин. Зокрема, від проекту сім’я отримала гумові килимки, п’ять поїлок, лампи для освітлення, вентилятор та сучасний доїльний апарат. Загальна вартість грантової підтримки — майже 100 000 грн. Окрім того, сім’я за власні кошти підвела воду до приміщення, облаштувала бетонні стійла тощо. «А ще ми закупили енергоощадні лампи, регулятор освітлення та вентиляції, найкращі засоби для миття доїльного апарата», — розповів директор Львівської аграрної дорадчої служби Іван Паньків. Сьогодні господарі продають молоко на місцевому ринку та маслозаводу і планують збільшити поголів’я до 10 корів.

 

Львівська область.


Фото надане прес-службою Львівської ОДА.