У місті Лева завершився Фестиваль кіно Данії. Глядачі мали змогу протягом тижня побачити такі сучасні світові шедеври, як «Помста» («Золотий глобус» та «Оскар»), «Бенкет Бабетти» («BAFTA» та «Оскар») та інші. Один із кінопоказів відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данія в Україні Крістіан Донс Крістенсен.

 

«Нині тривають Дні Данії у Львові. Це захід у рамках нашої загальної ініціативи, коли ми хочемо налагодити контакти із різними містами України. Створити діалог не лише в історичному та культурному контексті, а й щодо інших актуальних тем сьогодення. Зокрема, як жити у сучасному великому місті. А для початку ми хотіли би краще зрозуміти та пізнати львів’ян. Для цього є дуже простий та доступний спосіб — кіно. Цього разу було відібрано десять фільмів — нових і з данської кінокласики. Деякі з них, попри те, що є дуже цікавими, на жаль, у світі не надто відомі», — сказав посол.


Також Крістіан Донс Крістенсен розповів про улюблені кінострічки: «Це просте і водночас небезпечне питання. На жаль, я не можу виділити якогось одного українського фільму, який мені подобається. Загалом, люблю фільми із глибинним, мистецьким значенням. У програмі фестивалю є фільм «Помста», який належить до переліку моїх улюблених, адже зачіпає такі теми, як сімейні цінності, добро та зло, війна і мир, любов та розлука».
 


Львів.