У Житомирському державному університеті імені Івана Франка повторно визначатимуть, хто має стати деканом соціально-психологічного факультету.

 

Конфлікт у цьому виші набув широкого розголосу. Все почалося з рішення вченої ради, члени якої не проголосували за призначення на цю посаду Наталії Портницької, яка перед цим виконувала обов'язки декана, віддавши перевагу іншій кандидатурі. 2 листопада студенти вийшли на акцію протесту, вимагаючи повернути Портницьку. Наступного дня, коли відбувалося позачергове засідання вченої ради, влаштували в коридорі університету "сидячий страйк".

 

На засіданні пропозиція ректора Петра Сауха провести повторне голосування не знайшла підтримки. Більшість представників вченої ради висловили думку, що реакція студентів є тиском, тож проводити повторне голосування недоцільно. Як висловився один із викладачів, не можна піддаватися ні на які провокації, анархії допускати не можна.

 

Закінчилася дискусія тим, що Наталія Дубравська, чию кандидатуру вчена рада підтримала на посаду декана, заявила, що орієнтується не на власні амбіції, а на те, що для університету буде краще, коли вона відмовиться від посади, яку їй довірили. До підбиття підсумків нового конкурсу факультетом керуватиме виконувач обов'язків.

 

Оксана ЛУК'ЯНЕНКО.

 

Житомир.

 

Голос України