Комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує парламенту ухвалити в цілому проект закону «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії».


Як повідомили у секретаріаті комітету, в законопроекті врегульовані питання реструктуризації заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій за використаний природний газ перед НАК «Нафтогаз України».

А також підприємств централізованого водопостачання та водовідведення за спожиту електричну енергію перед оптовим постачальником станом на перше липня 2016 року. Перегляд боргу здійснюватиметься відповідно до вимог законодавства з урахуванням визначених особливостей. Реструктуризація затверджуватиметься Кабінетом Міністрів терміном на п’ять років на підставі укладених договорів.


Неустойка (штрафи, пені), річні проценти, нараховані на заборгованість за природний газ та електроенергію до першого липня цього року, списуватимуться у разі виконання процедури реструктуризації загального боргу та оплати поточних зобов’язань.


До законопроекту надійшла 81 поправка: 45 враховано, а 36 — відхилено як такі, що суперечать концепції та завданням проекту.


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.