У Комітеті Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки відбулися слухання на тему «20 мільярдів кубічних метрів природного газу власного видобутку в 2020 році — як це зробити ПАТ «Укргазвидобування». У заході взяли участь народні депутати, представники уряду, ПАТ «Укргазвидобування», НАК «Нафтогаз України» та експерти.


Член комітету Ольга Бєлькова зазначила, що для «Укргазвидобування» вкрай важливими є інвестиції, зокрема й міжнародні, у власний розвиток та інтенсифікацію видобутку. Окрім того, наголосила вона, законодавча влада повинна сприяти розвитку газовидобувної сфери. «Аби забезпечити проанонсовані урядом показники, ми маємо запровадити стимулюючий фіскальний режим, який буде єдиним для всієї галузі та забезпечить введення в дію нових свердловин і технологій з видобутку. Україна має змінити вектор імпортозалежності — на власний розвиток газовидобутку», — підкреслила парламентарій.


Голова правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко повідомив, що в планах компанії до 2020 року пробурити 657 свердловин, закупити 30 нових бурових верстатів та модернізувати 32 діючих. Це один з ключових шляхів задля досягнення поставленої мети.


Учасники слухань вкотре погодилися, що найбільшим пріоритетом для України була й залишається енергетична незалежність.


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.