закликав у своєму зверненні до моряків Чорноморського флоту РФ в. о. командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Сергій ГАЙДУК
«Сьогодні в нашому славному місті, як і на території всього Кримського півострова, склалася дуже непроста ситуація.
Друзі, родичі, знайомі, просто військові, які до цього чудово взаємодіяли в антипіратських, антитерористичних операціях, опинилися на межі збройного протистояння.
Понад 20 років у Севастополі мирно співіснували й конструктивно взаємодіяли військові моряки України і Чорноморського флоту Російської Федерації. Тут живуть наші родини. Ми водимо дітей в одні садочки і школи.
Ми разом гідно й не раз долали розбіжності й рухалися вперед, розвивали взаємодію, забезпечували мир і стабільність, безпеку наших громадян. Сьогодні подальший розвиток ситуації залежить від кожного з нас.
Наша мета, насамперед, не знеславити кримську землю кров’ю братовбивства, зберегти всіх живими й здоровими, не дозволити політичним протиріччям розірвати родини і друзів.
Не застосовуючи зброю, ми демонструємо всім лише одне — ми будь-що намагаємося не допустити кровопролиття та жертв серед мирного населення.
Переговори між військовими керівниками з керівництвом міста вже ведуться. Вірю, що й політичні лідери, від рішення яких залежить подальший розвиток подій, зможуть проявити мудрість і відповідальність».
Інформацію надано прес-центром Командування ВМС ЗС України.