Українських прикордонників дивують заяви посадовців Російської Федерації про те, що військовослужбовці Чорноморського флоту Росії перебувають у місцях постійної дислокації підрозділів та що люди у військовій формі в Криму до російської армії відношення не мають, а фотографії військової техніки з російськими номерами на території АР Крим вважають за провокацію.

Офіційно повідомляємо, що станом на 6 березня 10 об’єктів Держприкордонслужби блокуються озброєними військовослужбовцями Росії.

Зокрема, заблокованими залишається адмінбудівля Азово-Чорноморського регіонального управління. Її контролюють до 50 озброєних осіб та місцевих екстремістів. У Сімферопольському прикордонному загоні та відділі прикордонної служби «Керч», Керченському та Севастопольському загонах морської охорони постійно перебувають до 50 озброєних осіб у спеціальній екіпіровці. Поромну переправу «Крим» блокує група до 100 озброєних російських військових. Під постійним контролем також перебувають відділ прикордонної служби «Сімферополь» та аеропорт Сімферополя. Вночі були атаковані відділ прикордонної служби «Євпаторія» та мобільна прикордонна застава «Масандра». Прикордонники останньої на пропозицію здатися категорично відмовилися.

На більшості об’єктів нападники обмежують допуск персоналу Держприкордонслужби до підрозділів та в ультимативній формі висувають вимогу перейти на бік самопроголошеного уряду Криму. При цьому на прикордонників здійснюється морально-психологічний тиск, шантаж, погрози та підкуп з боку російських силовиків.

Незважаючи на це, прикордонні підрозділи продовжують виконувати завдання з охорони державного кордону України. Військовими кораблями російського флоту відбувається блокування Керченської протоки та Севастопольської бухти, інформує прес-служба ДПСУ.