За інформацією прес-центру штабу АТО, за добу (дані на ранок 5.12) російсько-окупаційні війська 26 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.


Як повідомляє група «Інформаційний спротив» (ІС), у ході обстрілів російські бойовики на Донбасі, як і раніше, активно використовують міномети 120 і 82 мм, крупнокаліберні кулемети, станкові й ручні гранатомети, зенітні установки, епізодично — бронетехніку (переважно бойові машини піхоти (БМП) і броне-транспортери (БТР).


За словами координатора ІС Дмитра Тимчука, окупанти демонстрували особливу активність на приморському напрямку, ділянках, розташованих на захід і південь від Донецька, та на Луганськом напрямку.


Так, на лінії протистояння між Новоолександрівкою та Новозванівкою була зафіксована бронегрупа окупантів — з одного БМП та двох БТР. Для них спеціально на передньому краї були обладнано кілька замаскованих позицій.

Дана група броньованих машин, маневруючи вздовж лінії фронту, періодично відкривала провокаційний вогонь по передових позиціях наших захисників.


У районі Станиці Луганської, крім регулярних ворожих обстрілів зі стрілецького озброєння і гранатометів, відзначається ще й активність трьох груп снайперів. «Працюють» вони, підмінюючи одне одного по черзі, а іноді одночасно. При цьому експерти відзначають високий рівень підготовки цих снайперів, які вже точно не можуть бути простими трактористами чи шахтарями.