Співробітники СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури ліквідували діяльність міжрегіональної злочинної групи, яка протягом тривалого часу збувала наркотики в найближчих населених пунктах Луганщини.

Кримінальне формування складалося із шести активних учасників. Очолював його 30-літній наркозалежний житель Гірського, що розташоване неподалік від лінії розмежування. Ватажок групи вирішував питання придбання та реалізації товару, контролював конспірацію. Щоб убезпечити себе від уваги правоохоронців, зловмисники зустрічалися з покупцями у тихих місцях — у під’їздах житлових будинків, у полі за містом, у безлюдних провулках. Група збувала екстракційний опій, метадон, марихуану, які одержувала з інших регіонів України, у тому числі з Києва. Крім того, ділки торгували амфетаміном, виготовленим у власній нарколабораторії. Свій товар вони поставляли наркозалежним жителям Гірського й прилеглих міст і селищ — Золотого, Комишувахи, Лисичанська.


Оперативна розробка угруповання тривала понад півроку. Лідера банди й п’ятьох співучасників затримали на гарячому. Під час обшуку в одного із членів групи вилучено автомат із глушником, пістолет, 15 гранат і велику кількість патронів. Під час обшуку нарколабораторії у передмісті Києва правоохоронці вилучили майже 300 грамів амфетаміну, який призначався для відправлення в район проведення АТО для збуту. На Луганщині у фігурантів справи вилучено прекурсори, амфетамін, розфасований для продажу, а також 1,5 кг висушеної марихуани.