Прийомні батьки та начальники служб у справах дітей із усього Закарпаття зібралися в Ужгороді за круглим столом «Кожній дитині — родину!». Такі засідання служба у справах дітей Закарпатської ОДА проводить щороку. Тут батьки-вихователі та прийомні батьки мають змогу ознайомитися зі змінами в законодавстві, поділитися досвідом, обговорити проблеми, отримати фахову консультацію.


На цій зустрічі учасники розглянули актуальні питання: медичне забезпечення вихованців, їх вступ до вишів, оформлення житлових субсидій, обчислення стажу й порядок призначення пенсії батькам-вихователям тощо. Дитячі будинки сімейного типу, які впродовж нинішнього року святкували 10-ліття з часу створення, нагородили цінними подарунками.


Варто зазначити, що нині на Закарпатті функціонує 41 ДБСТ, де виховуються 254 дітей, а також 62 прийомні сім’ї, де виховують 134 хлопчиків і дівчаток. Два ДБСТ переїхали з Луганщини, три прийомні сім’ї — з Донецької й Луганської областей. У них на вихованні — 19 дітей. Як повідомили «Голосу України» в службі у справах дітей облдержадміністрації, у дитбудинках сімейного типу та прийомних сім’ях виховується 407 дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування. Зрозуміло, що це набагато краще, ніж рости в інтернатах.

Закарпатська область.