Одразу чотири сучасні пожежні автомобілі, змонтовані на базі шасі МАЗ, отримали днями волинські рятувальники. Загальна вартість техніки -- понад 15 мільйонів гривень. Урочиста церемонія передачі відбулась у Луцьку на базі частини спеціальної пожежної техніки.

 

-- Оновлення матеріально-технічного бази є одним із важливих кроків на шляху реформ у системі ДСНС. Цей процес триватиме й надалі. Ми маємо підтримку керівництва країни та МВС, тож спільними зусиллями поступово будемо рухатися для досягнення наших цілей. Ваша область є однією з перших, яка отримала цю сучасну техніку. Загалом у пожежні частини держави повинно надійти 111 нових автомобілів, -- сказав, звертаючись до рятувальників, заступник голови Державної служби надзвичайних ситуацій України, генерал-майор служби цивільного захисту Руслан Білошицький.

 

Начальник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук у свою чергу зазначив, що техніка буде передана двом підрозділам облцентру -- 1-й державній пожежно-рятувальної частині та частині спеціальної пожежної техніки. Він проінформував також, що вивільнені з бойового розрахунку цих підрозділів машини слугуватимуть для захисту від пожеж у районах області.

 

Зауважимо: нові автомобілі повноприводні, мають чотирикубову цистерну для води і 500-літрову -- для піноутворювача, насос здатний перекачати за секунду 60 літрів води, безліч необхідного обладнання, а ще простору і зручну кабіну для особового складу.

 

Доречі, це перші з 2009 року спеціальні автомобілі, які отримують рятувальники Волині.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

 

Волинська область.

 

Голос України