Волинські журналісти видали першу неспеціалізовану газету шрифтом Брайля українською мовою. Презентація тижневика "Сім'я і дім", віддрукованого шрифтом Брайля, відбулася 28 грудня в Луцьку. Видання здійснив холдинг "CID MEDIA GROUP" у партнерстві з ГО "Генерація успішної дії" і Волинською обласною друкарнею.

 

На знімку:

 

ця відвідувачка кафе
може прочитати меню
за допомогою шрифту Брайля

 

Фото надано
ВОО ГО
"Генерація успішної дії".

 

-- Ідея зробити нашу газету доступною людям з вадами зору виникла тоді, коли в Луцьку з'явилася можливість виконувати поліграфію шрифтом Брайля, -- розповіла головний редактор газети Наталія Пахайчук. -- Тираж першого номера "Сім'ї і дому" шрифтом Брайля становить 30 примірників і буде безплатно розповсюджений адресно. Зокрема, надійде до місцевої організації УТОСу і Крупівського навчально-реабілітаційного центру для дітей з вадами зору. Фінансові витрати, пов'язані з друком газети, узяв на себе холдинг "CID MEDIA GROUP" у рамках корпоративної соціальної відповідальності бізнесу. Друк на обладнанні "Braille Studio" виконали спеціалісти з ГО "Генерація успішної дії".

 

 Довідково: Холдинг "CID MEDIA GROUP" -- це тижневик "Сім'я і дім", журнал "Сімейний порадник", радіо "СІД-FM", Агенція медіа-технологій "СІД Інформ", інтернет-видання "Таблоїд Волині" та мережа гіперлокальних ЗМІ "Rayon.in.ua".

 

-- Досі незрячим були доступні тільки видання УТОСу шрифтом Брайля, -- зазначив голова Волинської обласної організації ВГО "Генерація успішної дії" Віталій Ткачук. -- Газета ж "Сім'я і дім" висвітлює життя суспільства більш цікаво і різнопланово. Щоправда, друкуючи книги та періодику на наявному обладнанні, ми дуже ризикуємо, бо воно не розраховане на великі тиражі. Тому, аби такі проекти продовжувалися, ми розпочинаємо збір коштів на потужніший принтер "braille box", який здатен за хвилину видрукувати 15 сторінок шрифтом Брайля. Нам дуже потрібна справжня "мобілізація добра", тому щиро просимо вашої подальшої допомоги у пошуку коштів на придбання високовартісного обладнання для організації ефективної поточної роботи унікальної друкарні, яка має працювати для всієї України. Також запрошуємо авторів, видавців і просто креативних людей до спільних проектів і плідної співпраці.

 

Того дня волинським журналістам було показано і перші в Луцьку меню, віддруковані шрифтом Брайля для кафе "Аліса" і пивного клубу "Карабас-Барабас"...

 

ГО "Генерація успішної дії" звертається до меценатів і небайдужих громадян з проханням підтримати фінансово проект "Braille studio". Реквізити для перерахунку коштів: ВОО ВГО "Генерація успішної дії" ЄДРПОУ 37004147 Р-р 26008055511197 МФО 303440 у Волинській філії ПриватБанку.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

 

Волинська область.

 

Голос України