Епіцентром ворожих атак вкотре стало Приазов’я, зокрема район Широкиного. За даними пресс-центру АТО, морпіхів, що боронять це зруйноване селище, бойовики поливали вогнем із гранатометів та мінометів, а надвечір почала стріляти ще й 122 мм ствольна артилерія. Також у секторі «Маріуполь» під вогонь потрапили наші позиції поблизу Водяного, Талаківки, Павлополя та Мар’їнки. У секторі «Донецьк» найгарячішою точкою залишається Світлодарська дуга. Загалом ворог випустив тут понад 30 мін. Також ворожі міни прилетіли в Зайцеве та Новгородське. Водночас наші розвідники зафіксували зосередження резервів бойовиків поблизу Дебальцевого. 


«У районі населеного пункту Крута Балка, що на донецькому напрямку, відбулося бойове зіткнення між одним з підрозділів сил АТО та окупантами. Бій тривав майже тридцять хвилин, завдяки злагодженим діям підрозділів сил АТО ворог змушений був відступити. У результаті бою загинув військовослужбовець ЗСУ», — повідомили в прес-центрі АТО.


Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ситуація під контролем. Хоча 80-й і 120-й калібр літає у нас над головами регулярно. Також ворог застосовує активно гранатомети та кулемети.

Уже сьогодні зранку орки, користуючись погодними умовами — туманом, підповзали упритул до наших позицій. На щастя, вдалося вчасно помітити та щільним вогнем відігнати їх. Думаю, провокацій з їхньої боку побільшає.

Куратори бойовиків з РФ знають, як це робити. Принаймні позиції ворожої артилерії нам видно дуже добре. Вони важку техніку підігнали туди, куди не можна стріляти у відповідь, оскільки там місцеві мешканці».