До 2020 року Міністерство оборони України планує перейти на контрактну службу. Про це заявив на брифінгу в Києві голова підкомітету № 5 Комітету реформ Міністерства оборони України і Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Кропивченко. Він уточнив, що загалом заплановано набрати на військову службу за контрактом 250 тисяч осіб (за нормами мирного часу). Цьогоріч контракт із ЗСУ підписали майже 68 тисяч військовослужбовців.


При цьому представник Комітету реформ МОУ визнав, що військові підрозділи в зоні проведення антитерористичної операції «без оголошення чергової мобілізації змогли укомплектувати на 80%». За словами генерал-лейтенанта Кропивченка, великої недоукомплектації в зоні проведення бойових дій немає, тому що є штатна структура, яка відповідає вимогам і завданням, які стоять перед бригадою чи відділенням. При цьому він зазначив, що нині виникають деякі труднощі з прийомом на контракт, оскільки пріоритетною є комплектація військових підрозділів, які перебувають у зоні АТО.


Наступного року в українській армії офіційно запрацює капеланська служба, повідомив керівник робочої групи Комітету реформ МОУ генерал-майор Микола Садовський. За його словами, службу буде запроваджено у два етапи. Спочатку — у військових підрозділах у зоні АТО, потім — у частинах, які виконують своє завдання в тилу.


І вже тепер Кабмін України дозволив Міноборони самостійно визначати необхідні продукти харчування і закуповувати їх.


«Тепер закупівлі продуктів харчування здійснюватимуть відповідно до затвердженого оборонним відомством каталогу продуктів», — написав на своїй сторінці у Фейсбуці міністр оборони України Степан Полторак, пояснивши, що каталог продуктів харчування призначений для формування добового меню з урахуванням «калорійних» норм і цін на продукти харчування.