А народився він у Франції, у Ліонському передмісті Гіні, 6 червня 1938 року, де закінчив 1-й клас. Туди у 1930-х роках батьки Михайла Безпалька — нині найстарішого Діда Мороза України — приїхали з Тернополя у пошуках кращої долі, але у 1945 році, після закінчення Другої світової війни, повернулися до рідного міста.


Михайло Безпалько закінчив театральну студію при Тернопільському драмтеатрі і все життя пропрацював тут актором. У його доробку — понад 300 ролей. Та головний його персонаж — Дід Мороз. Понад 60 років актор Тернопільського обласного академічного драмтеатру імені Т. Шевченка Михайло Безпалько вітає дітей з Новим роком. Кар’єру зимового чарівника він розпочав у 1956 році — щойно прийшов на роботу в драмтеатр.


Свого часу ремесло доброго дідуся Михайлу Безпальку передав актор Іван Яроцький. Саме ця роль для нього є найулюбленішою і найвідповідальнішою. Таку відданість зимовому казковому персонажу належним чином оцінили й представники Книги рекордів України, вручивши йому диплом за «найбільшу кількість Нових років в образі Діда Мороза».


Відтоді жодне новорічне свято не минає без його участі. До слова, за часів незалежної України творчий доробок Михайла Безпалька поповнився ще однією роллю — Святого Миколая. Їй уже також понад чверть століття.


Роль Санта-Клауса актор не виконує, каже, звик до колишнього радянського персонажу — Діда Мороза. А ще дякує подрузі — Снігурочці, яка допомагає йому створювати свято для дітлахів.


Актор, а тим паче Дід Мороз, як вважає Михайло Безпалько, має бути добрим психологом і гарною людиною. Адже і діти, і дорослі хочуть вірити у новорічну казку...

Тернопільська область.