У Кременці Тернопільської області різдвяні колядки та новорічні привітання лунали українською, англійською, німецькою та польською мовами. Організувавши благодійний вечір колядок, студенти Кременецької гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка підготували сценку «У Вифлеємі Христос родився» та провели передріздвяний ярмарок. На зібрані кошти вони закупили іграшки та спортивний інвентар для вихованців Кременецького психоневрологічного санаторію.


А у ніч з 13 на 14 січня у Борщівському районі на Тернопільщині традиційно відбудеться «Свято Маланки». Щороку масове театралізоване дійство збирає тут тисячі людей, які з’їжджаються не лише з різних регіонів України, а й з-за кордону.


13 січня о 17-й годині «Маланка» розпочнеться у селі Устя. На імпровізованій сцені виступлять понад 10 фольклорних ансамблів з навколишніх сіл.


Місцеві мешканці на фестиваль традиційно готують святкову шоу-програму з героями- «перебиранцями» і величезними пересувними фігурами. Нічний фестиваль обіцяє бути з танцями, колядками, вертепами, козацькими забавами, з новорічно-різдвяними веселощами та смачними стравами.


Вл. інф.