Пишаємося давньою історією Деріївки. Долаємо труднощі сьогодення, аби село продовжувало жити та розвиватися.

До свят зробили подарунок сільській молоді — власними силами за підтримки спонсорів відремонтували шкільний спортзал. Тепер він став світлим та комфортним. За позабюджетні кошти повністю замінили старі вікна на енергозбережні в шкільній їдальні. На черзі — заміна вікон у навчальних приміщеннях.

Майже 100 тисяч гривень з місцевого бюджету витратили на ремонт сільських доріг. І не лише територією села, а й загального користування, відремонтували зупинки, триває реконструкція вуличного освітлення. Навели лад у сільському ФАПі.

Дуже потрібен трактор, щоб очищати сільські дороги від снігу. Через своє географічне розташування село не тільки радує неповторними краєвидами, а й узимку потерпає від постійного занесення снігом крутосхилого в’їзду до села. Трактор плануємо використовувати і як пожежний транспорт, і як засіб для збору та вивезення сміття та для інших комунальних потреб.

А ще — капітальний ремонт водогону. Вода подається з глибинної свердловини, адже через розташування села на гранітній плиті забезпечити водокористуванням із шахтних колодязів неможливо. Виготовлено проект на виконання ремонтних робіт на умовах співфінансування з місцевого та державного бюджетів. Проте його загальна вартість — майже 700 тис. грн. Тож кошти поки що не виділяються.

Завдяки саме спільним зусиллям у році, що минув, було зроблено багато добрих справ. Вірю, що Деріївка та її жителі мають майбутнє, як і вся Україна. Тож нехай з’являються робочі місця, нехай тримається села молодь, і тоді його вулиці будуть людними, а жителі — щасливими!

Василь ЗАЙВИЙ, сільський голова Деріївки.