У новорічно-різдвяні дні у Тернополі у бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля» відкрито літературно-мистецьку виставку «Христос рождається! Велике вічне диво!». Тут представили свої творчі роботи вихованці станції юних техніків та учні Тернопільської міської художньої школи ім. Михайла Бойчука.

 

На знімку: елементи літературно-мистецької виставки «Христос рождається! Велике вічне диво!», що у ці дні діє у бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля».

 

Відвідувачі мають змогу полюбуватися м’якими іграшками, витинанками, шопками, ялинковими композиціями, різдвяними віночками, а також виставкою книг на новорічно-різдвяну тематику.

До слова, працівники бібліотеки-музею, де директором Галина Компанієць, зібрали численні архівні матеріали стосовно цієї історичної будівлі, людей, які жили тут. Вілла, що тепер знаходиться у центрі обласного центру, належала інтелігентам та римо-католикам Грабовським. У радянські часи цей ошатний будинок з колонами облюбували перші секретарі обкому компартії. У 80-х розглядали варіант розташування тут Художнього музею, але рішенням виконкому міськради від 16 березня 1984 року приміщення передали у користування бібліотеки для дітей, що й почала тут діяти у 1985-му.

Нині тут діє оригінальна та неповторна книгозбірня-музей «Літературне Тернопілля». Таким чином в обласному центрі створено затишне місце для проведення літературно-мистецьких, культурно-освітніх заходів, зустрічей з відомими земляками та численними гостями краю. А досвідчений бібліотекар Оксана Лехіцька, яка, здається, знає усе про минуле та сьогодення Тернополя, проводить тут ще й екскурсії для відвідувачів.

Галина МИКОЛИН.

Фото автора.

Тернопільська область.