За інформацією прес-центру штабу АТО, за добу (дані на ранок 11.01) російсько-окупаційні війська 49 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Як повідомляє група «Інформаційний опір», найнапруженіша ситуація — на приморському напрямку. Бойовики ведуть постійні обстріли практично по всій зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Маріуполь». Найактивніше — на ділянці від Павлополя до узбережжя. Використовується переважно стрілецьке озброєння, міномети (82-мм, рідше — 120-мм) і станкові гранатомети, практично кожний обстріл ведеться з використанням ще й великокаліберних кулеметів. На південному-сході Пищевика, східніше Гнутового фіксувалися епізодичні розриви 122-мм артснарядів. Північніше Водяного, уздовж дороги Маріуполь — Тельманове по опорних пунктах українських військ вели вогонь дві ворожі батареї 122-мм артилерії.

 

Два БМП-2 з боку посадок південно-західніше Саханки вели вогонь по позиціях сил АТО північніше Широкиного й по самому Широкиному, по позиціях у районі Водяного — «відпрацьовувала» вогнева група противника з автоматичними 82-мм мінометами типу «Васильок».


У районі Авдіївки, Опитного та Пісок окупанти стріляли з мінометів обох і станкових гранатометів, і великокаліберних кулеметів. Також міномети (82-мм) ворог використовував по позиціях українських військ у районі Жованка й Зайцевого. А по Гладосовому й Новолуганському окупанти вели вогонь із великокаліберних кулеметів і снайперського озброєння.


На Світлодарській дузі обстановка продовжує залишатися напруженою — окупанти використовували кілька БМП-2 і 120-мм міномети для обстрілів передових позицій наших захисників на ділянці північніше Калинівки й північніше Нижнього Лозового. На цій ділянці ворог намагається завадити українським військам закріпитися на нових позиціях.


На ділянці Болотено — Сизе, намагаючись «накрити» позиції українських військ, окупанти використовували три установки «Град». Одночасно противник активно обстрілював у районі Станиці Луганської передові опорні пункти сил АТО станковими гранатометами і 82-мм мінометами.


З боку Калинового до Новозванівки висунулася група окупантів із двома протитанковими ракетними комплексами, яка вела вогонь по укріпленнях позицій сил АТО, намагаючись зруйнувати укриття й знищити бронетехніку українських захисників. А в районі Новоолександрівки й Новозванівки з навколишніх висот противник вів вогонь зі станкових гранатометів і мінометів. У районі Кримського й Новотошківки велися епізодичні обстріли з використанням великокаліберних кулеметів. Троїцьке обстрілювали поперемінно 120-мм і 82-мм мінометами, вівся вогонь із БТР і зенітної установки.