Останню добу (станом на ранок 12.01) окупанти понад 60 разів атакували позиції наших військових. За даними прес-центру АТО, на маріупольському напрямку зі 120 мм та

82 мм мінометів бойовики обстрілювали Красногорівку та Мар’їнку. З гранатометів та стрілецької зброї вели вогонь по Павлополю, Гнутовому, Гранітному, Водяному, Новогригорівці, Широкиному, Талаківці, Мар’їнці. На луганському напрямку зі 122 мм артилерії гатили по Троїцькому та Новозванівці. З озброєння БТР та великокаліберних кулеметів обстрілювали Кримське. На донецькому неспокійно було в районі Авдіївки, Зайцевого, Новгородського та Троїцького.

Що відбувається на передовій, розповів боєць однієї із десантно-штурмових бригад ЗСУ (місце дислокації — район села Піски): «Останніми днями ситуація у секторі загострилася. Здебільшого орки застосовують стрілецьку зброю та гранатомети. Підходять впритул до лісопосадки і починають гатити. Вони намагаються спровокувати нас. Щоб ми відкрили вогонь. Адже тут з перевірками перебуває місія ОБСЄ. Вчора десь о 6-й годині нам вдалося відбити наступ їхньої диверсійної групи. Усі хлопці живі й здорові. До аеропорту вони підтягнули важку зброю. Або в наш бік полетять снаряди, або по Авдіївській промзоні. Зранку поки що спокійно, займаємося облаштуванням позицій і готуємося до найгіршого».

Як повідомив очільник поліції Донецької області В’ячеслав Аброськін, бойовики обстріляли з мінометів Красногорівку. «В результаті прямого влучання в житловий п’ятиповерховий будинок по вул. Суворова дістав важке поранення чоловік 1950 р. н. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 258 «Терористичний акт» Кримінального кодексу України», — зазначив він.