В Івано-Франківській області створено   24 центри психологічної допомоги постраждалим внаслідок складної суспільно-політичної ситуації, що склалася в Україні.

«Нині спостерігається чимало психотичних розладів, панічних атак, межових станів, невідредагованих негативних почуттів. Власне, все це може призвести до посттравматичного синдрому», — зазначила на нещодавній прес-конференції директор обласного центру практичної психології і соціальної роботи Людмила Підлипна.

У центрах на волонтерських засадах надаватимуть допомогу майже 150 практичних психологів, які мають додаткову психотерапевтичну освіту. 

Більшість з них ознайомлені з досвідом львівських колег із подолання негативних станів після трагедії, що сталася на Скнилівському летовищі. Планується, що разом із психологами працюватимуть спеціалісти соціальних служб та представники молодіжних громадських організацій. Центри прийматимуть з понеділка по п’ятницю з 13:00 до 17:00. До тих, хто не може самостійно навідатись в установу, фахівці обіцяють приїжджати додому, даватимуть поради і в телефонному режимі.

«Головне, щоб жодна людина не залишилась наодинці зі своїми переживаннями», — наголосив директор департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту ОДА Сергій Дерев’янко.

Не менш важливою нині є просвітницька робота з батьками та вчителями, які, подаючи інформацію про події в країні, мають враховувати вразливість дітей. Необхідно звернути посилену увагу й на психологічну реабілітацію родичів загиблих у Києві, соціалізацію людей із фізичними та душевними травмами.

Більше інформації про роботу центрів психологічної допомоги можна отримати, зателефонувавши на гарячу лінію за номером: 

099-311-25-15.

Івано-Франківська область