Кращим часописом для дітей визнано всеукраїнський журнал «Дзвіночок». Журі Всеукраїнського конкурсу, який заснувало і щорічно проводить Держкомтелерадіо, визначило з 14 номінантів переможцем видання, яке виходить в Івано-Франківську.

 


«Дзвіночок» — один із найстаріших дитячих журналів України. Його заснував 1931 року у Львові відомий видавець, власник найбільшого тодішнього львівського українського видавничого концерну Галичини «Українська Преса» Іван Тиктор. Тривалий час «Дзвіночок» редагував український перекладач і дитячий письменник, січовий стрілець Юрій Шкрумеляк, який є автором понад трьох десятків книг для дітей. У 1939-му журнал закрили. А от реабілітували «Дзвіночок» лише в 1992-му завдяки подвижницькій праці письменниці Лесі Пилип’юк, яка очолює часопис і донині.


Нині засновниками і видавцями журналу є Івано-Франківська облрада і трудовий колектив редакції. До редколегії «Дзвіночка» входять відомі письменники та діячі культури, а шеф-редактором є політик і громадський діяч Олександр Сич.


Видання навчає юних читачів рідної мови, розповідає про народні традиції та звичаї, розкриває сторінки історії, знайомить із творами сучасних українських письменників та світовою класикою. На його шпальтах також друкують творчі доробки юних читачів.

Прес-служба Держкомтелерадіо.