За останню добу (станом на ранок 23.01) окупанти понад 40 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, на маріупольському напрямку з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вони гатили в районі Талаківки, Лебединського, Мар’їнки, Гнутового, Павлополя, Чермалика, Широкиного та Водяного. На луганському — з гранатометів та стрілецької зброї обстрілювали Валуйське, Кримське, Новоолександрівку, Новозванівку та Станицю Луганську. На донецькому ворог застосовував 120 мм міномети, обстрілюючи Піски. По Новгородському, Луганському, Авдіївці та Зайцевому стріляли з гранатометів та стрілецької зброї.

Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Нині перебуваємо на базі, у нас ротація. Ситуація в нашому секторі за останні дні не змінилася. Обстріли продовжуються. Накривають нас регулярно і стрілецькою зброєю, і гранатометами з мінометами. Сьогодні спілкувався з побратимами телефоном. Вночі «орки» провели потужний артобстріл. Декілька десятків 120 мм мін накрили наші позиції. Дісталося нашим хлопцям і в Пісках. Сподіваюся, що усі живі й здорові, нині цю інформацію хлопці перевіряють. Додати більше нічого, трохи відпочинемо — і знову в бій».

За інформацією ГУР Міноборони, на Донбасі зростає кількість втрат особового складу з’єднань та частин 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ. «З метою розміщення вбитих та поранених військовослужбовців командування 6-го окремого мотострілецького полку (Кадіївка) 2-го АК звернулося до командування корпусу з пропозицією щодо розгортання додаткового шпиталю на базі відомчої лікарні шахти ім. Менжинського. Пропозицію було відхилено командуванням російських окупаційних військ з огляду на відсутність коштів на його утримання. При цьому командуванням 2-го АК наказано приховувати втрати шляхом оформлення поранених та вбитих як постраждалих внаслідок нещасних випадків», — йдеться у повідомленні силового відомства.