За інформацією прес-центру штабу АТО, за добу (станом на ранок 24.01) окупанти 51 раз обстріляли наші позиції на всіх напрямках з важкого озброєння. На маріупольському терористи вели вогонь із мінометів 120-го та 82-го калібрів.

На луганському напрямку з 122-міліметрової артилерії, мінометів 120-го і 82-го калібрів окупанти гатили по Троїцькому, з мінометів різних калібрів — по Новозванівці та Попасній. Із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї відкривали вогонь по Кримському, Троїцькому, Новозванівці, Новоолександрівці, а також по Станиці Луганській. До слова, саме тут має відбутися розведення ворогуючих сторін.

На донецькому напрямку з 120-міліметрових мінометів і БМП російсько-окупаційні війська обстріляли селище Луганське. Із гранатометів і стрілецької зброї ворог вів вогонь по Авдіївці, Зайцевому та Опитному.

Як повідомив у себе на сторінці у Фейсбуці народний депутат України Дмитро Тимчук, командування бойовиків за підсумками доповідей «військових комендатур ДНР», які фіксують зростання правопорушень з боку бойовиків у стані алкогольного сп’яніння (грубе поводження і насильство стосовно цивільного населення, непристойна поведінка у громадських місцях), розглядає можливість запровадження за прикладом ЗСУ в зоні АТО заборони продавати спиртні напої «військовослужбовцям» у формі.

Влад СЕМЕНЧУК.