Викрито злочинну схему в земельних питаннях

 

Працівники прокуратури Закарпатської області спільно з співробітниками спецпідрозділу «К» облСБУ викрили корупційну схему одержання неправомірної вигоди службовими особами Ужгородської міської ради за посередництва фізичних осіб.

Попередньо встановлено, як повідомляють у прес-службі облпрокуратури, що неправомірну вигоду посадовці міськради отримували за сприяння у вирішенні земельних питань, які виносилися на сесію міськради.


Наразі затримано посередника під час одержання частини неправомірної вигоди у сумі 20 тисяч гривень. У приміщенні Ужгородської міської ради, а також у помешканнях окремих її співробітників проведено обшуки.


Генпрокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив: «Облпрокуратура та управління СБУ зафіксували на вимаганні хабара першого заступника міського голови Ужгорода Іштвана Цапа, який вимагав у підприємця 40 тис. грн. за дозвіл приватизації землі. Посередника, визначеного хабарником, сьогодні затримано під час одержання другої частини хабара». Юрій Луценко також повідомив, що Іштван Цап перебував у цей час у Києві і, дізнавшись про це, почав переховуватися.

Щоправда, пізніше Іштван Цап, також у  Фейсбуці, повідомив: грошей не брав, готовий спілкуватися з правоохоронцями, а  відсутність зв’язку пояснив розбитим телефоном.


Вл. інф.