За останню добу (станом на ранок 27.01) бойовики понад 60 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, російські найманці знову підтягнули на передову важку зброю. На маріупольському напрямку зі 152 мм артилерії, танків, БМП, гранатометів та стрілецької зброї вони обстрілювали Широкине, Талаківку. Лебединське, Красногорівку, Водяне.

На луганському напрямку ворог гатив з РСЗВ БМ-21 «Град» по Новозванівці, випустивши понад 20 снарядів. Кримське, Новотошківське, Новозванівку, Водяне, Новоолександрівку та Попасну накрили зі 120 мм та 82 мм мінометів. На донецькому — використовували міномети різних калібрів поблизу Авдіївки, Верхньоторецького, Зайцевого.

Як зазначив ЗМІ очільник МЗС України Павло Клімкін, присутність російських військ на кордоні з Україною свідчить про демонстрацію Москвою готовності до повномасштабного вторгнення. «Росія постійно тримає цю військову присутність. Вона намагається дестабілізувати ситуацію також уздовж кордону. У такий спосіб показуючи, що будь-якої миті російське вторгнення може набути масштабнішого характеру», — сказав він.

За його словами, підстав для зустрічі у нормандському форматі поки що немає, бо російська сторона блокує виконання Мінських угод, зокрема, створення дорожньої карти.