У Полтаві влаштували акцію солідарності з мешканцями Авдіївки, котрі потерпають від артилерійських обстрілів терористів і загарбників.

 

На заклик місцевого осередку громадської організації "КримSOS" небайдужі мешканці обласного центру прийшли на Соборний майдан. Тут біля пам'ятника гетьману Івану Мазепі вони прикріпили плакати з промовистими гаслами, які засуджували чергові злочини російських окупантів та їхніх посіпак. Водночас кожен охочий міг пов'язати поруч із ними червону стрічку (на знімку), що нагадувала про розв'язане повпредами "русского мира" кровопролиття та прагнення цивілізованого світу зупинити його.

 

Показово, що одним із перших прикріпив червону стрічку архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ Київського патріархату Федір (Валентин Бубнюк), який є одним із співзасновників знаної громадської організації "Команда небайдужих". Представники цього волонтерського об'єднання постійно відвідують Авдіївку, передаючи зібрану полтавцями "гуманітарку" як нашим воїнам-захисникам тамтешньої промзони, так і мешканцям цього багатостраждального міста. Тож на власні очі бачили наслідки злодіянь агресорів і героїзм тих, хто їм протистоїть.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтава.

 

Голос України