Останню добу (станом на ранок 7.02) російські окупанти понад 80 разів обстрілювали наших військових. За даними прес-центру АТО, в районі Авдіївки ворог гатив зі 152 мм артилерії, танків, 120 мм та 82 мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, на донецькому напрямку під обстріли мінометів потрапили Троїцьке, Верхньоторецьке, Кам’янка, Луганське, Опитне та Зайцеве. На маріупольському — зі 122 мм артилерії, гранатометів та мінометів бойовики обстріляли Богданівку, Новогригорівку, Лебединське, Водяне, Гнутове, Широкине та Мар’їнку. На луганському — Кримське.

Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Світлодарської дуги): «Обстріли не припиняються. Орки гатять з «Градів», мінометів 120-го калібру. Вчора дісталося селищу Луганське, розташованому на лінії розмежування. Важкі снаряди прилетіли у двори місцевих мешканців. Вночі диверсійна група двічі штурмувала наші позиції. Вдалося вчасно помітити й дати гідну відсіч. Обстріли вони ведуть досить грамотно, б’ють влучно — відразу видно почерк кадрових військових РФ. Усі наші хлопці живі й здорові. Тримаємося».

За даними групи «Інформаційний спротив», за тиждень обстрілів Авдіївки бойовики перекинули з РФ на Донбас понад 80 одиниць бронетехніки. «Основну частину боєприпасів було завезено з місць складування в районах Макіївки та Горлівки. За цей період тільки в район Горлівки з Росії було доправлено понад 100 тонн боєприпасів», — йдеться у повідомленні групи.