А у Донецьку вибухнув «Гіві»

За останню добу (станом на ранок 8.02) окупанти понад 90 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, на донецькому напрямку зі 152 та 122 міліметрової артилерії вони обстрілювали Луганське. З мінометів різних калібрів, гранатометів та стрілецької зброї — Авдіївку, Опитне, Троїцьке, Кам’янку, Піски, Південне, Луганське, Невельське, Зайцеве, Кам’янку, Верхньоторецьке, Новгородське. В районі Авдіївки по наших позиціях вогонь вів танк. На маріупольському — з артилерії і мінометів — Талаківку, Мар’їнку, Чермалик, Гнутове, Водяне, Павлопіль, Лебединське, Широкине. На луганському — терористи лупили в районі Кримського, Троїцького, Попасної, Новозванівки.

Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації район Маріуполя): «У нас ситуація стабільна. Щоденні артдуелі, учора супротивник щільно працював «градами», накривали Талаківку, Сартану, Широкине, Павлопіль. Вночі декілька разів штурмували наш опорний пункт. Напади вдалося успішно відбити. На щастя, усі наші побратими живі й здорові».

На базі бойовиків «Сомалі» у Донецьку був ліквідований ватажок цього  терористичного угруповання Михайло Товстих, більш відомий на прізвисько «Гіві». У кабінеті терориста прогримів вибух, і почалася пожежа. Уже підтвердив цю інформацію і керівник Нацполіції Донецької області В’ячеслав Аброськін. «Наші джерела, які зараз там перебувають, бачили, як це все відбувалося. Можу сказати, що справді стався вибух, де знаходився терорист, він загинув. Зараз на місці працює так звана група «поліції ДНР», місце оточене і в даний час більш докладної інформації немає», — сказав він ЗМІ.

За його словами, зараз в окупованому Донецьку масово обшукують громадян, оглядають автотранспорт, перекриті всі основні стратегічні дороги в місті.

За даними групи «Інформаційний спротив», у медичних закладах окупованого Донецька нині перебуває понад 200 поранених бойовиків. «Значна їх кількість мають важкі поранення (кульові, осколкові, опіки). Хірургічні відділення працюють в авральному режимі, медичного персоналу критично не вистачає. Всі морги міста переповнені», — зазначили там.

Крім того, за повідомленням групи, від початку загострення ситуації на фронті серед бойовиків спостерігається різке посилення панічних настроїв. Зокрема, в середовищі «правоохоронців» активно поширюються чутки про те, що «Новоросію» зливають, повертається Україна, і тим, хто має таку можливість, необхідно їхати до РФ».

Олександр ПЕКНИЙ.