Державні нагороди із рук Президента України Петра Порошенка отримали військовослужбовці 72-ї бригади та співробітники Державної служби із надзвичайних ситуацій, які відзначилися під час захисту Авдіївки. 


Серед тих, кому вручено ордени «За мужність» ІІІ ступеня, — двоє осіб цілком мирної професії. Це енергетики, які відновлювали електропостачання в місті, що внаслідок обстрілів опинилося без світла, води і тепла.


Сергій Гречка та Володимир Побезинський очолюють дільниці високовольтних ліній електропередачі: відповідно Павлоградських та Маріупольських ВЕМ ДТЕК Високовольтні мережі. Бригада Сергія протягом п’яти днів намагалася полагодити електромережу в Авдіївці, але заважали інтенсивні обстріли. «Щойно прибували на місце — і доводилося одразу їхати назад. На шостий день було більш-менш тихо, встигли підняти дві фази перебитої лінії і відновити електропостачання», — пригадує співрозмовник. Світло в будинках авдіївців з’явилося о 16.01 минулої неділі. Це врятувало місто від гуманітарної катастрофи.

 

На знімку: Володимир Побезинський, Сергій Гречка та Ігор Маслов, директор з дистрибуції електроенергії ДТЕК Енерго. 


Фото Юрія ПЕРЕБАЄВА.