У Полтавському краєзнавчому музеї відбувся концерт мішаного студентського хору Навчально-наукового інституту культури і мистецтв Луганського національного університету ім. Т. Шевченка. Він став однією з найважливіших складових державних іспитів магістрантів спеціальності «Музичне мистецтво», котрі опановували хорове диригування.

Хор існує уже 17 років, із початку створення згаданого університетського інституту, його знають не лише в Україні. Після окупації Луганська терористами і загарбниками викладачам і студентам університету довелося переїхати в інші міста. Мистецький інститут функціонує сьогодні на базі одного з вишів Полтави. На новому місці вирішили продовжити традиції екзаменування у формі публічних виступів.

У найбільшій залі історичної будівлі краєзнавчого музею, спорудженої за проектом одного з фундаторів нашого національного стилю у мистецтві Василя Кричевського, хористи виконували твори вітчизняних і зарубіжних композиторів — і відомих класиків, котрі жили в минулі століття, і сучасних. Заключним акордом їхнього виступу стало виконання твору народного артиста України, керівника симфонічного оркестру Полтавського обласного театру ім. М. Гоголя Віталія Скакуна «Україна моя».

Фахівці відзначили високий рівень виконавської майстерності учасників дійства. Їхній концерт-іспит став помітною подією в культурному житті обласного центру. Тож не менш значущою за оцінки екзаменаторів нагородою для студентів-випускників та їхніх викладачів і творчих наставників стали бурхливі оплески глядачів.

Василь НЕЇЖМАК.

Полтава.