17 лютого на Тернопільщину завітає Патріарх Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук. У селі Заздрість Теребовлянського району, звідки родом Патріарх Йосиф Сліпий, він освятить музейно-меморіальний комплекс «Рідна хата». Захід відбуватиметься у рамках святкування 125-річчя від дня народження митрополита, предстоятеля Української греко-католицької церкви Йосифа Сліпого.


Також тут відбудуться архієрейська божественна літургія, відкриття нової музейної експозиції та допрем’єрний показ документального фільму «Операція «РИФИ». Фільм 1» з циклу «Патріярх Йосиф Сліпий».


Варто зазначити, що 125-річчя від дня народження Йосифа Сліпого відзначатиметься не лише на Тернопіллі, а й на всеукраїнському рівні — згідно з постановою Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2017 році». У рамках відзначення планується видання документальної спадщини верховного архієпископа Української греко-католицької церкви та її популяризація. А також проведення на базі вищих навчальних закладів наукових конференцій, круглих столів, присвячених життю та діяльності Йосифа Сліпого. 

Тернопільська область.