За останню добу (станом на ранок 13.02) бойовики понад 60 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, на маріупольському напрямку окупанти з мінометів різних калібрів обстрілювали Павлопіль, Новотроїцьке та Красногорівку. З гранатометів та стрілецької зброї  — Павлопіль, Новотроїцьке, Гнутове, Новогригорівку, Чермалик, Миколаївку, Лебединське, Водяне та Широкине. На донецькому — з мінометів Верхньоторецьке та Авдіївку. З гранатометів та стрілецької зброї — Зайцеве, Піски, Новоселівку Другу, Кам’янку, Луганське. По позиціях в районі Авдіївки вогонь вела БМП противника. Неспокійно й на луганському напрямку.


Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації район Маріуполя): «Бойові дії у нашому секторі тривають. Учора орки майже цілий день поливали нас свинцем... У хід йдуть міномети різних калібрів, стрілецька зброя, гранатомети.

Найгарячіше — поблизу Широкиного. Там окупанти після щільного обстрілу з мінометів невеликою піхотною групою штурмували наші позиції. Однак щільним вогнем вдалося їх відігнати. Сьогодні ситуація стабілізувалася. Обстріли припинилися, та, схоже, ненадовго — окупанти проводять ротацію. Учора дістали поранення двоє наших хлопців. Лікарі сказали, що рани легкі, їхньому життю нічого не загрожує. Тримаємося...».


Стабілізувалася нині ситуація в Авдіївці. Як повідомив учора керівник ВЦА Павло Малихін, обстрілів по місту не зафіксовано. «Вчора виявили бажання і повернулися 22 людини — діти з батьками. Надалі, якщо люди захочуть повертатися, — будемо забезпечувати їх. Уже все відновлено, світло є, вода, опалення є. Каналізація працює. Єдина проблема, яка залишається — це відновлення житла громадян, яке було пошкоджено за весь період бойових дій», — повідомив він.