Мешканцям Генічеського району Херсонщини планомірно задурює голови антиукраїнська пропаганда: потрапляє у зону упевненого прийому передавачів російських телеканалів через ретранслятори у сусідньому Красноперекопському районі окупованого Криму.

З’ясувалося, що приватний підприємець, котрий обслуговує у райцентрі ліцензовану мережу кабельного телебачення (до неї підключено тисячу тутешніх домогосподарств), за власним бажанням «скоригував» сітку мовлення, вилучивши з ефіру 24 програми, передбачені ліцензією — зокрема, програми парламентського телеканала «Рада» та обласної телерадіокомпанії «Скіфія». Натомість доповнив «асортимент» програмами одинадцяти телеканалів РФ із набором штампів про «бандерівців» та «мужніх ополченців з ЛНР/ДНР», фільмами про доблесних російських поліцейських і спецпризначенців. Представник Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Мовчан каже, що мав розмову із провайдером, котрий визнав факт самочинного «редагування» сітки програм. І пояснив його «бажанням глядачів».

— Матеріали про трансляцію пропагандистських матеріалів передано до СБУ. Національна рада проведе позапланову перевірку провайдера, за результатами якої його можуть оштрафувати або ж винести попередження. Якщо ж порушення виявимо повторно, то вирішуватиметься питання щодо позбавлення ліцензії, — наголосив Сергій Мовчан у розмові з власкором «Голосу України».

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Херсон.